Sabtu, 23 Mei 2009

Mesyuarat AJK Wakil Penduduk IXORA Kali Ke-2

Kira-kira jam 9:25 malam hingga 10:35 malam (23 Mei 2009), saya dan ahli-ahli jawatankuasa yang lain telah bermesyuarat di Restoran AL-SHIFAN'S untuk kali yang kedua bagi sesi ini.

Bendahari membentangkan laporan kewangan yang terkini. Beliau juga menjelaskan berkenaan kawalan keselamatan di fasa IXORA Impian Murni. Jika sebelum ini, kawalan keselamatan melibatkan dua orang pengawal pada waktu malam sahaja, kini ditambah lagi seorang pengawal untuk kawalan pada waktu siang. Ia sebagai percubaan. Bergantung kepada kutipan yuran akan datang.

Masalah-masalah yang dihadapi oleh AJK-AJK antaranya ialah kutipan wang untuk kawalan keselamatan. Masih ada yang liat untuk membayar yuran yang cuma RM 30.00 sebulan. Jika tiada masalah, fasa DAISY Impian Murni juga mahu meyertai fasa IXORA berkenaan kawalan keselamatan.

Pelbagai cadangan diajukan berkenaan masalah pembayaran yuran tersebut. Antaranya ialah pengedaran surat makluman dan program ziarah dari rumah ke rumah untuk kutipan yuran tersebut.

Kami juga berbincang mengenai aktiviti-aktiviti yang akan dijalankan seperti aktiviti gotong royong membersih kawasan perumahan, tapak surau dan program menyambut ketibaan bulan Ramadhan. Bagi tujuan tersebut, kami akan mengadakan mesyuarat khusus pada masa akan datang.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya