Ahad, 6 Jun 2010

Restoran Mohd Chan Abdullah, Bangi

Bandar Baru Bangi, 06/06/2010 - Malam ini, saya terasa hendak menikmati masakan Cina Muslim dan mengajak isteri serta dua orang anak kami makan di luar. Kami bertolak dari rumah di Kajang menuju ke Bangi dengan kereta. Sebelum ini, saya dan keluarga pernah ke beberapa buah restoran makanan Cina Muslim di sekitar Pahang dan Selangor. Kali ini, kami singgah pula ke sebuah restoran makanan Cina Muslim di Bandar Baru Bangi iaitu Restoran Mohd Chan Abdullah.

Kami sekeluarga makan malam di sini dengan memesan menu Loh Mee Sup, Kantonis Yee Mee serta minuman air sirap dan Kedondong Asam Boi. Terdapat lebih daripada 100 pilihan juadah yang sungguh menyelerakan di sini. Para pengunjung juga boleh menikmati menu terbaharu daripada chef yang berpengalaman di “Dim Sum and Pau Corner”.

Ini merupakan kali pertama kami sekeluarga singgah makan di Restoran Mohd Chan Abdullah. Saya dapat mengetahui kewujudan restoran ini melalui majalah “Media Focus” Mei 2010, edisi Kajang. Sejak itu, saya berhasrat untuk mencuba menu masakannya.

Sesiapa yang ingin mencuba makanan Cina Muslim di Restoran Mohd Chan Abdullah cawangan Bandar Baru Bangi, alamatnya ialah:
No 30, Jalan Medan Pusat 2C,
Seksyen 9, Pusat Bandar Baru Bangi,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.

Selepas singgah makan malam di sini, kami sekeluarga bertolak pulang dari Bangi menuju ke rumah di Kajang.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya