Khamis, 14 Mei 2009

Mesyuarat Pembinaan Surau

Selepas bersolat Maghrib di rumah (14 Mei 2009), saya berjalan kaki ke sebuah rumah di Jalan 3/9. Ada sedikit jamuan kesyukuran di rumah tersebut selepas tetamu yang hadir solat Isyak secara berjemaah. Saya dan beberapa orang rakan yang mewakili penduduk IXORA turut hadir. Begitu juga dengan para tetamu dari fasa-fasa yang lain di seluruh kawasan Impian Murni. Fasa-fasa tersebut merupakan unit-unit yang terdapat di Impian Murni.

Tujuan kami berkumpul pada malam ini adalah untuk membincangkan berkenaan pembinaan Surau Impian Murni. Tanah yang telah diwartakan oleh pemaju dan majlis perbandaran, kami akan membuat tindakan susulan untuk pembinaan surau tersebut. Pada awalnya ada ahli mesyuarat bercadang untuk mengalihkan tapak surau. Setelah diperjelaskan yang ia memakan masa yang lama untuk permohonan baru, tapak asal yang telah diwartakan akhirnya disepakati untuk pembinaan tersebut.

Oleh kerana sudah ada Persatuan Penduduk Impian Murni yang telah didaftarkan, ahli jawatankuasa pembinaan surau yang bakal dilantik bersama persatuan yang sedia ada akan bekerjasama untuk memohon pembinaan surau di atas tanah yang telah diwartakan.

Ahli-ahli jawatankuasa pembinaan surau pun dilantik di dalam mesyuarat ini berdasarkan format daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS). Saya pula dilantik sebagai Wakil Pemuda.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya