Isnin, 8 Jun 2009

Restoran Tarbush, Ampang Point

Ampang, 08/06/2009 - Saya, isteri dan dua orang anak kami bertolak dari kampung di Pahang menuju ke rumah di Selangor. Dalam perjalanan pulang, saya singgah sebentar ke Restoran Tarbush di Ampang Point. Turun seorang sahaja dari kereta. Isteri dan anak-anak menunggu di dalam kereta. Saya minta dibungkuskan dua shawarma ayam dan kembali ke kereta. Teringin hendak makan shawarma dengan resepi Arab yang tulen. Sebelum ini pun, kami telah beberapa kali singgah di Restoran Tarbush Ampang Point menikmati menu makanan Arab. Pada tahun 2008 iaitu pada hari lahir saya yang ke-33, kami sekeluarga telah meraikan hari tersebut di sini.

Restoran Tarbush ini terletak di alamat:
Lot G05, Ground Floor,
Ampang Point Shopping Centre,
Jalan Mamanda 3, Ampang Point,
68000 Ampang,
Selangor.

Sempena cuti sekolah pertengahan tahun ini, saya membawa emak pulang semula ke kampung pada minggu lepas. Emak saya telah sebulan berada di Lembah Klang. Saya dan adik-adik saya kebanyakannya tinggal di kawasan ini.

Cuma di kampung RTP SU ini bekalan air paip selalu terputus. Ini memaksa kami kembali semula ke Lembah Klang untuk beberapa hari. Selepas itu, pulang semula ke RTP SU. Sudah banyak aduan telah dibuat berkenaan masalah bekalan air paip tetapi tindakannya tidak seberapa.

Pada cuti kali ini juga, saya dan keluarga serta emak sempat menghadiri kenduri kahwin sepupu saya di Daerah Lipis ini.

Hari ini, kami pulang dari kampung di Pahang ke Selangor. Esok, kami bercadang hendak pulang ke kampung di Melaka pula. Cuti masih ada.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya