Sabtu, 13 Mac 2010

Hari Keluarga Warga SKSI2 2010

Kuala Lumpur, 13/03/2010 - Saya, isteri dan dua orang anak kami pergi ke "Desa Water Park" di Taman Danau Desa menghadiri program Hari Keluarga Warga Sekolah Kebangsaan Saujana Impian 2 (SKSI2). Isteri saya yang mengajar di sekolah tersebut. Ia adalah anjuran Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SKSI2. Kira-kira jam 9:30 pagi, warga SKSI2 dan keluarga tiba di sini, berkumpul dan mendaftarkan diri. Sesi taklimat diadakan.

Program dimulakan dengan acara kanak-kanak memungut makanan ringan dan mencari bola di dalam air. Juga diadakan acara tarik tali dalam air bagi peserta-peserta lelaki, perlumbaan penyu bagi peserta-peserta perempuan dan kereta api ekspres menggunakan pelampung.

Ketika pertandingan-pertandingan tersebut diadakan, kanak-kanak pula bermain air. Ibu bapa dan yang lain-lain juga turut serta bermain air. Selepas tamat pertandingan, acara bebas ialah bermain air bersama keluarga.

Selepas bersalin pakaian, kami makan tengah hari bersama-sama keluarga. Acara yang seterusnya ialah penyampaian hadiah dan cabutan bertuah. Majlis tamat kira-kira jam 1:00 petang. Saya, isteri dan dua orang anak kami turut bersurai dan bertolak pulang.

Tema program kali ini ialah 'Warga Muafakat, Masyarakat Sejahtera'. Dengan adanya program seperti ini, kami dapat berkenal-kenalan antara satu sama lain. Anak-anak pun nampaknya begitu seronok dapat bermain air.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya