Sabtu, 6 Mac 2010

Gathering SantaiBowl Nasyid FM

Kajang, 06/03/2010 - Saya pergi ke Ampang SuperBowl, Metro Point menghadiri "Gathering SantaiBowl Nasyid FM". Saya dijemput untuk memimpin bacaan doa' bagi majlis tersebut. Pendaftaran peserta bermula seawal jam 2:30 petang lagi. Saya mendaftarkan diri dan dapat berjumpa dengan rakan-rakan yang sebelum ini kami kenal melalui internet sahaja di ruang sembang Nasyid FM. Ramai yang hadir termasuk DJ Muhammad, DJ Firdaus dan lain-lain. Antara wakil kumpulan-kumpulan nasyid yang hadir ialah Saujana, as-Saufee, Algebra, R-iF dan Dmen'c.

Ustaz Nik Azizan bin Nik Jaafar yang pernah mengendalikan rancangan Mari Bertarannum di TV9 turut hadir ke program ini. Ketika permainan bowling diadakan, saya dan Ustaz Nik Azizan bermain dalam satu pasukan bersama beberapa orang rakan yang lain. Pasukan kami menjadi johan kategori lelaki untuk perlawanan kali ini.

Nasyid FM telah ditubuhkan pada 1 Disember 2006. Matlamatnya ialah mewujudkan sebuah 'Pelabuhan Utama' untuk pendakwah yang datang daripada golongan pendakwah Islam, sama ada daripada pihak artis nasyid, mahu pun ilmuan yang berpendidikan agama Islam bertaraf profesional dengan niat yang ikhlas untuk berdakwah dan juga mengeratkan ukhuwah antara satu sama lain. Temanya ialah 'Wadah Hiburan Terkini'. Nasyid FM sebagai sebuah saluran dan landasan baru kepada pihak pendakwah media elektronik dalam menyampaikan peringatan berbentuk nasihat keagamaan dan kerohanian, secara tidak langsung dapat membimbing dan mendidik masyarakat.

Saya sebenarnya hari ini telah menyertai tiga program yang penting. Pagi hingga waktu Zohor, mengendalikan program Kem Bestari Solat 1/2010 di Sekolah Kebangsaan Taman Puteri. Antara waktu Zohor dan waktu Isyak, "Gathering SantaiBowl Nasyid FM" di Ampang SuperBowl, Metro Point. Selepas waktu Isyak, menghadiri ceramah Maulidur Rasul peringkat taman perumahan fasa Impian Murni.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya