Ahad, 23 Mei 2010

Report Day 1/2010 @ Tadika Permata Harapan

Kajang, 23/05/2010 - Saya, isteri dan dua orang anak kami pergi ke Tadika Permata Harapan di Impian Murni pagi tadi. Tadika tempat anak sulung saya belajar telah mengadakan hari perjumpaan bersama ibu bapa dan guru (Report Day). Anak sulung saya yang berumur lima tahun secara rasminya telah ditempatkan di sini pada 4 Januari 2010.

Murid-murid yang berumur lima dan enam tahun telah didedahkan dengan peperiksaan pertengahan tahun pada 10, 11 dan 13 Mei 2010 yang lalu. Pada perjumpaan kali ini, ibu bapa dapat melihat prestasi anak masing-masing berdasarkan keputusan peperiksaan tersebut. Di samping itu juga, ibu bapa dan guru dapat berbincang mengenai tahap kemajuan pembelajaran dan pencapaian serta perkembangan semasa anak-anak. Selain itu, ibu bapa boleh menyuarakan perkongsian idea, pendapat atau komen mengenai keseluruhan perjalanan tadika.

Anak sulung saya belajar di tadika ini pada hari Isnin, Selasa, Rabu, Khamis dan Jumaat mulai jam 7:30 pagi hingga 11:30 pagi. Oleh kerana saya dan isteri bekerja, ia dilanjutkan untuk penjagaan harian sehingga jam 3:00 petang. Untuk memenuhi masa tersebut, saya telah daftarkan anak saya di kelas menghafaz surah-surah al-Qur’an (Little Hafiz) mulai jam 11:30 pagi hingga 12:00 tengah hari. Setakat ini, pihak tadika tidak mengenakan bayaran lebih masa jika anak saya diambil sebelum jam 3:30 petang. Kadang-kadang, saya atau isteri terpaksa juga mengambil anak selepas jam 3:30 petang sekiranya ada hal yang tidak dapat dielakkan. Bayaran lebih masa dikenakan mengikut jam.

‘Membina Generasi Pintar Soleh’

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya