Khamis, 2 September 2010

Taklimat Ketua Pengawas UPSR 2010

Sepang, 02/09/2010 – Tengah hari tadi merupakan hari terakhir saya berada di Hotel Concorde Inn, “Kuala Lumpur International Airport” (KLIA). Saya telah dilantik oleh Sektor Penilaian dan Peperiksaan, Jabatan Pelajaran Selangor sebagai Ketua Pengawas bagi peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2010 melalui Guru Besar Sekolah Kebangsaan Taman Puteri.

Taklimat tersebut telah diadakan pada 1 dan 2 September di Concorde 1, Hotel Concorde Inn, KLIA. Saya dan rakan-rakan telah berada di sini kira-kira 2 hari 1 malam untuk taklimat pengawasan peperiksaan UPSR 2010 daerah Hulu Langat. Pegawai-pegawai Unit Penilaian dan Peperiksaan dari Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Langat serta Penyelia-penyelia Kawasan turut hadir memberi taklimat kepada Ketua-ketua Pengawas UPSR 2010.

Atur cara terakhir sebelum bersurai dan meninggalkan bilik hotel pada hari ini ialah rumusan dan sesi dialog bersama Urusetia serta jalinan mesra bersama Penyelia Kawasan masing-masing.

Perjalanan pulang saya dari Hotel Concorde Inn, KLIA, Sepang ke rumah di Kajang ialah kira-kira 54 kilometer. Saya memandu kereta melalui Jalan KLIA 1, masuk ke Lebuhraya KLIA dan Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (E6). Keluar di Persimpangan KLIA. Meneruskan perjalanan di E6 dan keluar di Persimpangan Nilai Utara. Masuk ke Lebuhraya Utara Selatan (E2) dan keluar di Persimpangan Bangi. Melalui Persiaran Pekeliling dan Persiaran Universiti. Tiba di hadapan pintu utama Universiti Kebangsaan Malaysia, saya membelok ke Jalan Bangi dan menyusuri Jalan Reko. Melalui Pekan Kajang, Jalan Cheras dan Saujana Impian. Akhirnya saya selamat sampai ke rumah petang ini.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya