Khamis, 1 Disember 2011

Cuti Akhir Tahun 2011

Kajang, 01/12/2011 – Saya, isteri dan tiga orang anak kami telah kembali semula ke rumah selepas bercuti di negeri Pahang untuk beberapa hari. Kami tiba di rumah kira-kira waktu tengah hari tadi. Saya dan keluarga telah pulang ke kampung di daerah Lipis, Pahang menjenguk emak saya. Juga menziarahi nenek dan saudara mara saya yang ada pulang ke kampung mereka.

Hari ini, meter perbatuan (odometer) Proton Exora kami bacaannya tepat mencecah 1000 kilometer ketika saya menghantarnya ke wakil servis Proton Edar Sdn Bhd yang berhampiran. Saya mendapat perkhidmatan servis pertama kali untuk Proton Exora ini di Emerald Technic Sdn Bhd, Desa Sri Jenaris, Kajang kira-kira jam 3:00 petang tadi.

Sejak dibeli pada 14 November 2011 sehingga hari ini, ia baru dipandu di beberapa buah negeri seperti Negeri Sembilan, Selangor, Kuala Lumpur dan Pahang. Cuti Akhir Tahun Persekolahan bagi tahun 2011 masih ada. Kami akan menjelajah ke beberapa buah negeri lagi selepas ini untuk menghadiri majlis perkahwinan, percutian dan sebagainya.

Proton Exora 1.6 M-Line (Transmisi Automatik) berwarna merah "plum" ini dilengkapi dengan enjin Campro 1.6 CPS (Cam Profile Switching) menjanjikan kepuasan yang nyata bagi sebuah keluarga. Ia sesuai untuk digunakan dalam perjalanan jauh dan dekat.

Exora merupakan sebuah Kenderaan Serba Guna iaitu "Multi-Purpose Vehicle" (MPV). Ia juga dikenali sebagai "minivan" dan merupakan sejenis kereta dengan bentuk badan yang hampir serupa dengan van yang direkabentuk untuk kegunaan persendirian. Lazimnya, MPV lebih tinggi daripada kereta dan direka dengan ruangan dalaman yang maksimum. Exora adalah pilihan untuk pengguna berkeluarga yang mementingkan keselesaan.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya