Rabu, 12 Jun 2013

Kursus Penyebaran KSSR dan PBS Bahasa Arab 2013

Kajang, 12/06/2013 – Saya dan tiga orang rakan sebagai Jurulatih Utama (JU) Bahasa Arab mengendalikan Kursus Penyebaran Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) dan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Peringkat Daerah Hulu Langat 2013 Bagi Mata Pelajaran Bahasa Arab Tahun 4 Pelaksanaan Sesi 2014 bertempat di Sekolah Kebangsaan Saujana Impian.

Kursus dianjurkan oleh Unit Pendidikan Islam, Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Langat diadakan pada 12, 13, 14 dan 15 Jun di sekolah ini. Saya dan rakan-rakan JU berada di sini kira-kira 4 hari untuk mengendalikan Kursus Penyebaran KSSR dan PBS yang melibatkan mata pelajaran Bahasa Arab Tahun 4 (2014).

Sehari sebelum kursus ini diadakan, para JU berbengkel terlebih dahulu pada 11 Jun 2013 di Blok A, Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Langat. Kami ialah Ustaz Norjeehan bin Ahmad Mustapa dari Sekolah Kebangsaan Taman Puteri, Ustazah Nik Hafizah binti Nikmat dari Sekolah Kebangsaan Sri Jelok, Ustaz Nor Azamri bin Ishak dari Sekolah Kebangsaan Dusun Tua dan Ustazah Nabilah binti Abdullah dari Sekolah Kebangsaan Kantan Permai.

Program pagi hingga tengah hari ini ialah pendaftaran peserta, sesi penerangan yang berkaitan dengan KSSR, PBS dan Modul Transisi sahaja. Sesi yang seterusnya akan disambung pada petang ini dan hari yang berikutnya. Selamat berkursus kepada semua yang terlibat.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya