Isnin, 1 September 2014

Sehari Selepas Hari Kemerdekaan Ke-57

Kajang, 01/09/2014 – Saya, isteri dan tiga orang anak kami berada di rumah ketika ini kerana sekolah-sekolah di Selangor bercuti hari ini. Kami baru sampai dari Melaka. Sambutan Hari Kemerdekaan Yang Ke-57 di peringkat kebangsaan telah diadakan pada hari semalam (Ahad, 31 Ogos 2014) di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Sambutan yang bertemakan ‘Malaysia… Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta’.

Sambutan Hari Kemerdekaan kali ini amat istimewa kerana angka 57 membawa maksud ulangtahun yang ke-57 kemerdekaan negara kita. Malaysia mencapai kemerdekaan pada tahun 1957.

Pemilihan tema daripada lirik lagu Warisan yang dipopularkan oleh Allahyarham Datuk Sudirman bin Haji Arshad itu dapat menyemai dan menyemarakkan semangat cintakan negara ke dalam jiwa rakyat.

Logo Hari Kemerdekaan tahun 2014 menampilkan kibaran Jalur Gemilang menyelimuti angka 57 mencerminkan kemakmuran dan keamanan negara yang telah wujud sejak mengecapi kemerdekaan pada tarikh 31 Ogos 1957.

Malaysia sudah merdeka pada tahun 1957 dan saya pula telah dilahirkan pada tahun 1975. Jeehan al-Maliziy (Jeehan orang Malaysia) mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke-57.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya