Sabtu, 10 Februari 2018

Program Jelajah Pendidikan KPM di PPDHL 2018

Kajang, 10/02/2018 - Jom raikan kemeriahan Program Jelajah Pendidikan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) tahun ini di Pejabat Pendidikan Daerah Hulu Langat (PPDHL) pada 10 dan 11 Februari 2018. Ia diadakan pada hari ini (Sabtu) dan esok (Ahad) dari jam 10:00 pagi hingga 10:00 malam.

Program Jelajah Pendidikan KPM 2018 akan diadakan di enam lokasi terpilih mulai bulan Februari ini, kata Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Dr Amin bin Senin. PPDHL merupakan lokasi pertama bagi tahun ini.

Pelbagai aktiviti menarik menanti para pengunjung seperti kuiz, demonstrasi, cabutan bertuah, pameran yang melibatkan sekolah, guru-guru, murid-murid, pelajar-pelajar, pusat-pusat pengajian, perbankan, gerai-gerai menjual makanan dan minuman serta banyak lagi. Orang ramai dijemput hadir. Masuk adalah percuma.

Penerangan dasar pendidikan negara, persembahan pelajar, persembahan kebudayaan, pameran pendidikan dan ceramah agama yang disampaikan oleh Ustaz Mohammad Rozie bin Mohd Rejab (Sabtu malam Ahad) turut diadakan dalam program kali ini.

Program gotong-royong pengurusan tertinggi kementerian telah diadakan di Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari, Beranang pada pagi Jumaat, 9 Februari 2018.

Pihak KPM menjelajah ke seluruh negara untuk program ini yang merupakan platform berkesan dalam mempamerkan kejayaan bidang pendidikan dan keberhasilan murid, selain memberi peluang kepada masyarakat bertanyakan pelbagai persoalan berkaitan.

Dengan slogan 'Menerajui Perubahan', program berkonsepkan Strategi Lautan Biru Kebangsaan (National Blue Ocean Strategy) bakal melibatkan organisasi-organisasi kerajaan dan swasta antaranya Polis Diraja Malaysia, Jabatan Imigresen, Agensi Anti Dadah Kebangsaan, Perbadanan Tabung Pendididkan Tinggi Nasional dan Yayasan Guru Tun Hussein Onn.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Madaris

Naib 2007 SMKBBSL.
Dhabit 2009 SKSS.
Rais 2010 SKSI2 (SMKSAAS).
Naib 2012 SJK(C)B.
Rais 2013 SKTR (SMKSAAS).
Rais 2015 SKBT (SMKBTK).
Rais 2016 SKJE (SMKDABB).
Rais 2017 SKLA (SMKTK).
Rais 2018 SKBTHO2 (SMKTT).