Selasa, 27 Mac 2018

Mesin Terapi Salur Darah Kekuba

Kajang, 27/03/2018 - Saya telah membeli sebuah 'Mesin Terapi Tanpa Ubat' keluaran Keluarga Ku Bahagia (Kekuba) Marketing melalui Koperasi Perkhidmatan Pelajaran Nasional Berhad (Kopenas). Saya menjadi ahli Kopenas sejak 28/10/2008 kerana pernah juga membeli sebuah mesin jenis "New Super Fit Massager" keluaran Grand Heart Sdn Bhd pada 08/10/2008 melalui ejen. Ia dihantar ke rumah pada 10/10/2008 dengan harga barangan (RM2,888.00), keuntungan (RM835.80), insurans pinjaman (RM19.75) dan jumlah pinjaman keseluruhan (RM3,743.55).

Pagi tadi, pihak Kopenas telah datang ke Sekolah Kebangsaan Taman Puteri, Cheras, Hulu Langat, Selangor dan saya membuat pemeriksaan kesihatan. Dari sekolah, saya membawa pulang 'Mesin Terapi Tanpa Ubat' ini ke rumah saya di Kajang. Harga asalnya ialah RM6,680.00 tetapi saya dapat membelinya dengan harga lebih murah kerana saya ahli Kopenas sejak sekian lama dan masih mempunyai mesin jenis lama.

Mesin Terapi Salur Darah Kekuba ialah sebuah 'Mesin Terapi Tanpa Ubat' untuk melancarkan perjalanan darah ke seluruh tubuh badan. Mesin ini direka oleh seorang profesor perubatan yang terkenal di Jepun (pakar dalam bidang pengkajian peredaran darah) menerusi penyelidikan bertahun-tahun berdasarkan prinsip kekuatan getaran peredaran dan digabungkan dengan refleksologi untuk merangsang sistem saraf bagi meningkatkan imunisasi badan terhadap penyakit. Mesin ini telah lebih 30 tahun dalam pasaran Malaysia dan memberi kesan yang sangat positif kepada ramai pengguna. Mesin ini juga digunakan di unit fisioterapi hospital dan klinik kesihatan.

Peredaran darah tidak lancar adalah satu faktor menyebabkan kesihatan kurang baik. 'Mesin Terapi Tanpa Ubat' adalah satu alat berdasarkan prinsip-prinsip kekuatan getaran dan peredaran (High Frequency Vibrating and Circulating Principles).

Mengapa perlu berbelanja besar untuk rawatan bagi mendapatkan kesihatan yang sempurna? Luangkan masa 5 hingga 15 minit setiap hari bagi menjamin diri sihat sepanjang hayat. Peredaran darah tidak lancar adalah satu faktor menyebabkan kesihatan kurang baik. 'Mesin Terapi Tanpa Ubat' ini adalah satu alat kesihatan untuk semua lapisan masyarakat, khasnya pesakit yang berada di katil kerana mengalami keadaan sakit terlalu lama, orang yang kerap duduk untuk membuat kerja seperti di pejabat dan lain-lain serta memulihkan keletihan bagi orang yang jarang bersenam.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Madaris

Naib 2007 SMKBBSL.
Dhabit 2009 SKSS.
Rais 2010 SKSI2 (SMKSAAS).
Naib 2012 SJK(C)B.
Rais 2013 SKTR (SMKSAAS).
Rais 2015 SKBT (SMKBTK).
Rais 2016 SKJE (SMKDABB).
Rais 2017 SKLA (SMKTK).
Rais 2018 SKBTHO2 (SMKTT).