Sabtu, 20 Jun 2009

Kursus 'Sucikanlah Hatimu'

Cheras, 20/06/2009 - Bertempat di Sekolah Kebangsaan Taming Jaya, telah diadakan kursus untuk guru-guru Pendidikan Islam bagi Zon Cheras. Ia adalah untuk Latihan Dalam Perkhidmatan (LADAP). Sebelum ini, LADAP cuma diadakan di peringkat Sekolah Kebangsaan Taman Puteri. Kali ini, ia diadakan di peringkat Zon Cheras, Daerah Hulu Langat.

Selepas kata-kata aluan pengerusi majlis, saya membacakan doa' pembukaan majlis. Kursus kali ini disampaikan oleh Ustaz Norhisam, Ketua Unit Dakwah, Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Selangor.

Antara pengisiannya adalah seperti berikut. 8:30 pagi hingga 10:30 pagi, ceramah slot 1 bertajuk Sihat Hati Kita - Satu Persoalan. 11:00 pagi hingga 1:00 tengah hari, ceramah slot 2 bertajuk Tips Untuk Hati Yang Sihat. 2:00 petang hingga 4:00 petang, ceramah slot 3 bertajuk Bagaimana Untuk Mencapai Kecemerlangan.

Di kesempatan kursus kali ini, saya dapat berjumpa semula dengan beberapa orang rakan yang sama-sama belajar di Sekolah Menengah Agama Padang Tengku. Dulu, kami ialah pelajar. Kini, kami ialah tenaga pengajar.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya