Sabtu, 30 Januari 2010

Taklimat Pembinaan Surau 1/2010

Kajang, 30/01/2010 - Saya sebagai wakil pemuda dalam jawatankuasa pembinaan Surau Impian Murni Fasa 5C pergi ke sebuah rumah di Jalan Impian Murni 3/9 menghadiri sesi taklimat yang bermula pada jam 9:30 malam. Taklimat dipengerusikan oleh Ustaz Hussain iaitu setiausaha dalam jawatankuasa ini. Ahli-ahli yang hadir bersetuju menamakan surau tersebut dengan nama Surau Raudhatul Firdaus, Impian Murni.

Saya dan dua orang rakan yang mewakili penduduk IXORA hadir pada malam ini. Begitu juga dengan wakil-wakil dari fasa-fasa yang lain di seluruh kawasan Impian Murni. Fasa-fasa tersebut merupakan unit-unit yang terdapat di Impian Murni. Masing-masing kurang maklumat dan pengalaman berkenaan cara-cara untuk mendirikan sebuah surau.

Status pewartaan untuk membina surau setakat ini telah diluluskan oleh Menteri Besar Selangor. Surat kelulusan telah diterima oleh Persatuan Penduduk Impian Murni. Tindakan susulan dengan pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) perlu dibuat untuk permohonan mendirikan sebuah surau. Ahli jawatankuasa yang bertanggung jawab akan mencari maklumat berkenaan permohonan tersebut daripada surau-surau lain yang sedang dalam pembinaan. Apabila maklumat tersebut diperolehi nanti, ahli-ahli jawatankuasa akan dipanggil semula untuk bermesyuarat. Taklimat pada malam ini tamat kira-kira jam 10:35 malam.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya