Selasa, 24 Januari 2012

Restoran Istana Bambu, MRR2

Ampang, 24/01/2012 – Saya, isteri dan tiga orang anak kami singgah ke Restoran Istana Bambu kira-kira jam 12:35 tengah hari tadi. Kami dalam perjalanan pulang dari kampung di Pahang menuju ke rumah di Selangor sempena cuti Tahun Baru Cina. Kami singgah makan tengah hari di sini.

Sebelum ini iaitu pada 25 Disember 2010, saya dan rakan-rakan telah mengadakan majlis perjumpaan bekas pelajar Sekolah Menengah Agama Padang Tengku di restoran ini. Ketika itu, saya bersama dua orang anak pergi ke restoran ini. Isteri dan anak saya yang ketiga tinggal di rumah semasa itu sebab pada hari tersebut umurnya baru satu bulan satu hari. Pada hari ini, umur anak ketiga saya telah mencecah satu tahun dua bulan.

Tengah hari tadi, kami sekeluarga makan tengah hari di Restoran Istana Bambu. Restoran ini terletak di tepi Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 atau MRR2 (Middle Ring Road 2). Kami memesan menu Asam Pedas Ikan Jenahak, Sup Isi Ketam dan Jagung Manis, Nasi Putih serta minuman Kedondong Asam Boi.

Boleh dikatakan keseluruhan ruang dan sudut serta barangan di restoran ini diperbuat daripada buluh. Ia sesuai dengan namanya iaitu Restoran Istana Bambu. Suraunya yang diperbuat daripada buluh juga disediakan di sini. Kami sempat singgah ke ruang solat tersebut untuk solat.

Sesiapa yang ingin singgah ke Restoran Istana Bambu di Ampang, alamatnya ialah:
Lot 841-842,
Jalan Hulu Klang,
68000 Ampang,
Selangor.

Setelah selesai makan dan solat, saya memandu kenderaan membawa isteri serta tiga orang anak kami meneruskan perjalanan menuju pulang ke rumah di Kajang.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Madaris

Naib 2007 SMKBBSL.
Dhabit 2009 SKSS.
Rais 2010 SKSI2 (SMKSAAS).
Naib 2012 SJK(C)B.
Rais 2013 SKTR (SMKSAAS).
Rais 2015 SKBT (SMKBTK).
Rais 2016 SKJE (SMKDABB).
Rais 2017 SKLA (SMKTK).
Rais 2018 SKBTHO2 (SMKTT).