Rabu, 10 Ogos 2016

Taklimat Ketua Pengawas UPSR 2016

Kajang, 10/08/2016 - Hari ini merupakan hari terakhir (hari ketiga) saya berada di Aula Perdana, Blok E, Pejabat Pendidikan Daerah Hulu Langat (PPDHL), Saujana Impian, 43000 Kajang, Selangor. Saya telah dilantik oleh Sektor Penilaian dan Peperiksaan, Jabatan Pendidikan Selangor (JPS) sebagai Ketua Pengawas bagi peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2016 melalui Guru Besar Sekolah Kebangsaan Taman Puteri. 

Saya pernah menjadi Timbalan Ketua Pengawas bagi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2007 di sebuah Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK), pengawas peperiksaan UPSR 2009 di sebuah Sekolah Kebangsaan (SK), Ketua Pengawas peperiksaan UPSR 2010 di sebuah SK, Timbalan Ketua Pengawas peperiksaan UPSR 2012 di sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) Cina, Ketua Pengawas peperiksaan UPSR 2013 di sebuah SK dan Ketua Pengawas peperiksaan UPSR 2015 di sebuah SK. Tahun ini, sekali lagi saya dilantik sebagai Ketua Pengawas peperiksaan UPSR 2016. Ada sedikit perbezaan ketika mengawas peperiksaan SPM di SMK dan peperiksaan UPSR di SK serta SJK.

Hari ketiga Taklimat Ketua Pengawas UPSR 2016 telah diadakan di Aula Perdana, Blok E, PPDHL dari pagi hingga ke petang (8:00 AM - 4:00 PM). Sarapan pagi, taklimat kewangan, bengkel, makan tengah hari, solat Zohor, rumusan dan jalinan mesra (Penyelia Kawasan dan Ketua Pengawas). 

Kajang, 09/08/2016 - Hari kedua Taklimat Ketua Pengawas UPSR 2016 telah diadakan di Aula Perdana, Blok E, PPDHL dari pagi hingga ke petang (8:00 AM - 4:00 PM). Sarapan pagi, taklimat pengurusan dan pengendalian peperiksaan, ucapan pegawai daripada Sektor Penilaian dan Peperiksaan JPS, makan tengah hari, solat Zohor, taklimat urutan kerja Operasi Buka Kotak (OBK), taklimat pengendalian OBK di bilik kebal serta cerita berkenaan pengalaman Penyelia Peperiksaan PPDHL (Pegawai Meja UPSR) di bilik kebal. 

Kajang, 08/08/2016 - Hari pertama Taklimat Ketua Pengawas UPSR 2016 telah diadakan di Aula Perdana, Blok E, PPDHL dari pagi hingga ke petang (8:00 AM - 4:00 PM). Pendaftaran, sarapan pagi, taklimat urus setia, penyerahan bahan dan dokumen Ketua Pengawas, ucapan perasmian Pegawai Pendidikan Daerah Hulu Langat, taklimat pengurusan bahan peperiksaan dan penyelewengan, makan tengah hari, solat Zohor serta taklimat keselamatan peperiksaan.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya