Ahad, 21 Januari 2018

Percutian Bersama Rakan Turki 2018

Kajang, 21/01/2018 - Saya solat Subuh berjemaah di surau berdekatan rumah. Hantar dua orang anak ke sekolah mereka kerana ada kelas berkenaan kokurikulum. Saya menghubungi seorang rakan dari Turki dan dia baru keluar dari hotel bersama seorang rakan dari Malaysia. Kami bertiga pernah belajar bersama-sama di University of Jordan dalam tahun 1990-an.

Saya meletakkan kereta di Kawasan Rehat Bukit Dukung (Lebuhraya Cheras-Kajang) - E7 dan menaiki kereta BMW 520 hitam yang dipandu oleh Dr Ahmad Basri Ibrahim. Rakan dari Turki yang bernama Dr Abdul Muttalip Arpa duduk di sebelahnya. Dia datang ke Malaysia kerana berucap dalam persidangan antarabangsa IESCO (International Educational Scientific and Cultural Organization) yang bertajuk "Turkish Experience in Higher Education". Program tersebut telah diadakan di Putrajaya pada hari Jumaat dan Sabtu. Hari ini ialah hari Ahad iaitu hari cuti hujung minggu di sini. Kami pergi ke Genting Highlands. Kemudian makan tengah hari di Restoran Taj Hadramawt di Taman Melati Utama dan pergi ke Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Gombak. Solat Zohor berjemaah di Masjid Sultan Haji Ahmad Shah, UIA.

Kami pergi pula ke rumah Dr Ahmad Basri Ibrahim berhampiran Greenwood. Berehat, makan, minum dan solat Asar berjemaah di rumahnya. Kami bergerak ke Putrajaya.

Di Putrajaya, kami bersiar-siar di Dataran Putra. Solat Maghrib berjemaah di Masjid Putra. Kami menghantar Dr Abdul Muttalip Arpa ke Putrajaya Marriott Hotel. Selepas itu, saya pula dihantar ke Kawasan Rehat Bukit Dukung dan mendapatkan semula kereta saya.

Dalam perjalanan pulang ke rumah saya di Kajang, singgah solat Isyak berjemaah di Surau al-Falah, Taman Koperasi Cuepacs.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)

Dapatkan Susu Kambing At-Tin Sekarang (RM49 Sekotak)
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Madaris

Naib 2007 SMKBBSL.
Dhabit 2009 SKSS.
Rais 2010 SKSI2 (SMKSAAS).
Naib 2012 SJK(C)B.
Rais 2013 SKTR (SMKSAAS).
Rais 2015 SKBT (SMKBTK).
Rais 2016 SKJE (SMKDABB).
Rais 2017 SKLA (SMKTK).
Rais 2018 SKBTHO2 (SMKTT).