Sabtu, 27 Jun 2009

20 Hujah Golongan Anti-Hadis dan Jawapan

Golongan Anti-Hadis ialah segelintir umat Islam masa kini yang hanya taat kepada ajaran al-Qur'an al-Karim. Mereka menolak dan mengingkari ajaran-ajaran Rasulullah s.a.w., yakni hadis-hadisnya. Golongan ini berusaha keras untuk menyebarkan fahaman mereka kepada orang ramai. Antara medium dakwah yang utama adalah melalui internet. Selain itu, mereka juga berdakwah dengan menulis rencana di akhbar tempatan, mengedar risalah percuma dan menampal poster-poster di tempat awam.

Buku yang dipersembahkan kepada para pembaca ini diusahakan khas bagi menangani secara ilmiah usaha dakwah Golongan Anti-Hadis. Ia membahas, menjawab dan menerangkan kesalahan serta kekeliruan hujah-hujah dasar yang dikemukakan oleh Golongan Anti-Hadis.

Buku ini tidaklah khusus ditujukan kepada mereka yang pernah didakwah oleh Golongan Anti-Hadis sahaja. Sesiapa sahaja boleh membaca buku ini dan menjadikan ia sebagai "perisai ilmu" seandainya di satu hari nanti mereka didakwah atau bersemuka dengan Golongan Anti-Hadis. Adalah juga diharapkan buku ini dapat menyedarkan ahli-ahli Golongan Anti-Hadis sendiri akan kesilapan mereka sehingga akhirnya dapat mengembalikan mereka ke jalan yang sebenar.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya