Sabtu, 22 Ogos 2009

1 Ramadhan 1430H

Kuala Lumpur, 22/08/2009 - Umat Islam di Malaysia mula berpuasa hari ini. Cuti Pertengahan Penggal 2 juga bermula hari ini bagi negeri-negeri yang bersekolah pada hari Isnin hingga hari Jumaat.

Saya dan keluarga masih berada di Lembah Klang. Kami bercadang mahu pulang ke kampung hari ini sempena cuti persekolahan yang baru bermula. Mula-mula kami akan pulang ke Pahang. Selepas itu, kami akan kembali ke Lembah Klang. Ini kerana saya akan mengambil peperiksaan Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) untuk kertas kompetensi khusus. Saya tidak mengambil kertas kompetensi umum kali ini kerana telah berjaya mendapat keputusan aras 4 pada peperiksaan bulan Mac 2009 yang lalu. Selepas itu, saya dan keluarga bercadang mahu pulang ke kampung di Melaka pula.

Cuti Hari Kemerdekaan tahun ini bersambung dengan Cuti Pertengahan Penggal 2 bagi negeri-negeri yang bersekolah pada hari Isnin hingga hari Jumaat. Jika dihitung cuti persekolahan yang bersambung dengan Cuti Hari Kemerdekaan pada tahun ini, ia bermula pada 1 Ramadhan dan akan berakhir pada 10 Ramadhan. Selamat berpuasa.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya