Selasa, 25 Ogos 2009

Pusat Jalur Lebar Komuniti RTP SU

Kuala Lipis, 25/08/2009 - Saya dan keluarga masih berada di Kampung (RTP) Sungai Ular. Hari ini, 4 Ramadhan 1430H. Ketika berada di rumah, saya menggunakan internet dengan Celcom-Broadband yang disambungkan ke komputer riba. Setakat ini, setiap malam saya solat tarawih di Masjid Kampung (RTP) Sungai Ular. Saya tidak perasan yang di sebelah masjid tersebut terdapat sebuah pusat internet. Sebelum ini, ia adalah sebuah dewan makan. Cuma petang semalam saya menyedari ada terdapat pusat internet yang dikenali sebagai Pusat Jalur Lebar Komuniti.

Saya pergi ke pusat tersebut petang semalam dan berjumpa dengan anak-anak muda kampung ini yang sedang melayari internet. Menurut mereka, pusat ini baru dibuka pada pertengahan tahun ini. Ia diuruskan oleh anak-anak muda kampung ini dengan kerjasama TM, SKMM dan MSD Technology Sdn Bhd. Menggunakan sistem talian tetap dan juga teknologi Wi-Fi.

Pagi ini, saya mambawa komputer riba sendiri ke Pusat Jalur Lebar Komuniti RTP SU. Menggunakan internet dengan teknologi Wi-Fi. Sempat saya menulis catatan ini di sini. Nampaknya kampung saya sudah ada pusat internet. Anak-anak muda di kampung ini dan kawasan sekitarnya dapat didedahkan dengan teknologi maklumat. Ia tidak terhad kepada golongan muda sahaja. Bahkan para ibu bapa di kampung ini juga dapat mempelajari teknologi maklumat untuk kebaikan bersama. Marilah bersama-sama menggunakan internet secara berhemah. Jangan disalah gunakan pada perkara keburukan.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya