Ahad, 20 Jun 2010

Perjumpaan Bekas Pelajar SMAPT

Kuala Lumpur, 20/06/2010 – Bertempat di Restoran Nasi Lemak Antarabangsa, Jalan Melati 4, Taman Melati Utama telah diadakan perjumpaan bekas pelajar Sekolah Menengah Agama Padang Tengku (SMAPT). Saya tiba kira-kira jam 3:10 petang. Dua orang rakan telah sedia menunggu. Selepas itu, seorang demi seorang tiba ke restoran ini. Terdapat juga rakan-rakan yang hadir ke sini membawa keluarga mereka. Ini merupakan perjumpaan kali pertama bekas-bekas pelajar SMAPT yang lahir pada tahun 1974 dan 1975. Bekas-bekas pelajar yang telah datang untuk pertemuan pada petang ini ialah saya, Syarifudin, Termizi, Juliana Suhaila, Norina, Roslaili dan Nora.

Saya mendapat maklumat berkenaan perjumpaan yang dirancang ini melalui laman sosial Facebook. Ada di antara rakan-rakan yang tidak bertemu sejak berbelas-belas tahun selepas menamatkan pengajian di SMAPT. Petang ini merupakan pertemuan semula setelah kami berhubung melalui internet dan telefon sahaja.

Mengimbas kembali kenangan ketika belajar di SMAPT. Tahun 1988, saya berada di Kelas Peralihan bersama rakan-rakan yang lahir pada tahun 1975. Tahun 1989, saya terus melompat ke Tingkatan Dua tanpa masuk ke Tingkatan Satu berdasarkan keputusan peperiksaan. Sejak itu, saya belajar bersama rakan-rakan yang lahir pada tahun 1974 sehingga berada di Tingkatan Lima pada tahun 1992.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya