Sabtu, 26 Jun 2010

Dari Karnival PKG ke MIHAS 2010

Cheras, 26/06/2010 - Saya, isteri dan dua orang anak kami telah sampai ke Sekolah Agama Menengah Hulu Langat, Batu 10 (SAMTEN) kira-kira jam 9:55 pagi. Walaupun Hari Guru telah disambut pada bulan Mei yang lalu, hari ini diadakan pula Karnival Sambutan Hari Guru Pusat Kegiatan Guru (PKG) Cheras 2010 di SAMTEN. Pelbagai acara telah diadakan sempena karnival kali ini. Antaranya ialah gerai jualan, perlawanan bola tampar, sepak takraw, congkak serta pertandingan gubahan dan manisan. Di samping itu juga, saya dapat bertemu rakan-rakan yang mengajar di sekitar Zon Cheras, Hulu Langat, Selangor. Isteri saya yang telah berpindah sekolah pada tahun 2008 dari Zon Cheras ke Zon Kajang juga telah dapat berjumpa dengan rakan-rakan lama di karnival ini. Selepas itu, kami sekeluarga bergerak dari SAMTEN untuk pergi ke tempat lain pula.

Kuala Lumpur, 26 Jun - Saya, isteri dan dua orang anak kami telah sampai ke Pusat Pameran dan Konvensyen Matrade atau “Matrade Exhibition and Convention Centre” (MECC) di Jalan Duta kira-kira jam 11:55 pagi. Turun dari kereta, kami terus menuju ke pusat pameran menghadiri Pameran Perdagangan Halal Antarabangsa Ke-7. Ia juga dikenali sebagai “Malaysia International Halal Showcase” (MIHAS). Berbagai negara menyertai pameran ini.

Di MIHAS 2010 ini juga, saya dapat bertemu dengan rakan-rakan yang telah sama-sama belajar di University of Jordan dahulu. Seorang rakan telah menjadi usahawan dan menyertai pameran di sini. Seorang lagi rakan datang bersama keluarga sebagai pengunjung seperti kami. Selepas solat Zohor dan makan tengah hari di sini, kami sekeluarga bertolak pulang kira-kira jam 3:40 petang dari MECC.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya