Khamis, 1 Julai 2010

Akhlak Pelajar Cemerlang

Jom beli buku Akhlak Pelajar Cemerlang daripada saya. Anda boleh hubungi saya melalui e-mel, jeehan75@yahoo.com.my atau melalui laman sosial Facebook. Miliki segera buku ini sementara stok masih ada.

Buku ini membincangkan sifat dan sikap-sikap yang perlu ada pada seorang pelajar yang mahukan kecemerlangan. Antara intipati kandungannya ialah sikap yang perlu ada pada pelajar dalam berdepan dengan mata pelajaran. Ini penting bagi menjamin pencapaian yang cemerlang dalam amali dan penilaian yang dijalankan. Selain itu, buku ini membincangkan tentang akhlak-akhlak yang perlu ada pada seorang pelajar terhadap manusia lain yang ada di sekeliling termasuklah ibu bapa, guru, jiran dan rakan. Ini penting agar pelajar mempunyai keterampilan yang sesuai dengan imej seorang pelajar.

Buku ini mempunyai 100 muka surat termasuk muka surat pembukaan. Isi kandungannya terbahagi kepada beberapa bab.

Bab 1 Akhlak Pelajar Terhadap Ilmu.
Bab 2 Akhlak Pelajar Terhadap Allah S.W.T.
Bab 3 Akhlak Pelajar Terhadap Rasulullah s.a.w.
Bab 4 Akhlak Pelajar Terhadap Ibu Bapa.
Bab 5 Akhlak Pelajar Terhadap Guru.
Bab 6 Akhlak Pelajar Terhadap Jiran.
Bab 7 Akhlak Pelajar Terhadap Rakan.

Petikan kata alu-aluan daripada penerbit.

Berorentasikan dan dedikasi individu, diharapkan buku ini dapat memenuhi keperluan pengisian rohani pelajar melalui pembacaan naskhah ini. Pendekatan ini membawa kepada budaya memuhasabahkan diri sendiri. Di samping merangsang dan menggalakkan individu lain membaiki diri dalam mencapai akhlak yang lebih cemerlang dalam menuntut ilmu. Disiplin dan dedikasi terhadap ilmu menjadi satu indikasi kepada pengukuhan jatidiri serta nilai tambah kepada pelajar. Lebih daripada itu, naskhah ini juga dapat diaplikasikan sebagai bahan dakwah dan sebaran umum kepada masyarakat.

Cetakan Pertama 2010.
Bina Ummah Publication.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya