Jumaat, 1 Julai 2011

Malam Amal Sempena Israk dan Mikraj

Ampang, 01/07/2011 – Saya pergi ke Hotel De Palma setelah mendapat jemputan daripada PRM Global Vision Sdn Bhd melalui laman sosial Facebook untuk menghadiri Malam Amal Madrasah Hidayah at-Taqwa sempena Israk dan Mikraj. Saya telah tiba ke Dewan Banquet, Hotel De Palma, Ampang kira-kira jam 8:40 malam selepas memandu kereta dan menempuh kesesakan lalu lintas yang amat teruk. Solat Maghrib tadi pun berhenti sekejap ketika dalam perjalanan. Semasa saya tiba di dewan, majlis belum bermula.

Saya solat Isyak terlebih dahulu di Surau Nurul Hikmah yang terletak di hotel ini. Di luar dewan, saya sempat membeli kopi pracampuran (Rabbani Café) edaran Rabbani Productions (M) Sdn Bhd. Ia merupakan minuman kesihatan semulajadi dan berkhasiat tinggi. Kopi ini merupakan minuman kesihatan yang diperkaya dengan khasiat Madu dan Habbatus Sawda’ yang telah diperakui khasiatnya. Gabungan Badam dan Ginkgo amat baik untuk prestasi mental secara total.

Saya masuk semula ke dewan untuk menghadiri majlis anjuran PRM Global Vision Sdn Bhd yang diasaskan oleh Dato’ Haji Hashim bin Ismail. Produk syarikat ini berasaskan Madu dan Habbatus Sawda’. Kopi pracampuran (Rabbani Café) juga adalah keluaran PRM Global Vision Sdn Bhd yang diedarkan oleh Rabbani Productions (M) Sdn Bhd.

Tidak lama kemudian, majlis dimulakan dengan persembahan Qasidah oleh tiga orang remaja lelaki. Ia turut diserikan dengan persembahan nasyid daripada kumpulan Rabbani dengan lagu Muhammad Ya Habibi, Mana Milik Kita dan Intifada.

Saya terpaksa meninggalkan majlis lebih awal kerana esok ada program Larian 1 Murid 1 Sukan di sekolah. Perjalanan pulang dari Hotel De Palma, Ampang ke rumah di Kajang melalui Jalan Lingkaran Tengah Dua (E28) dan Lebuhraya Cheras Kajang (E7). Perjalanan pulang ke rumah yang jaraknya kira-kira 24 kilometer adalah lancar. Ia tidak seperti perjalanan pergi tadi kerana terpaksa menempuh kesesakan lalu lintas yang amat teruk.

Klik Sepanduk Jeehan al-Maliziy Untuk ke Laman Utama

Kenangan di Negara Arab

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang

Dapatkan Set Beras dan Rempah Nasi Arab Sekarang
Klik pada gambar produk.

Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Seluruh Alam

Pengikut Saya