Saya memang sukakan makanan Arab sejak belajar di Jordan lagi. Maklumlah, kira-kira 5 tahun menetap di sana menuntut ilmu. Apabila terasa hendak makan makanan Arab, saya akan ke restoran yang bersesuaian.
Saya memesan menu Mandy Daging (Traditional Hadramaut earth baked rice with lamb), Shawarma Daging dan minuman Koktel ar-Rawshah. Ada menu yang saya makan minum di restoran dan ada yang dibungkus untuk dibawa pulang ke rumah.
RM25.00 untuk Mandy Daging (Traditional Hadramaut earth baked rice with lamb), RM8.00 untuk Shawarma Daging dan RM12.00 untuk minuman Koktel ar-Rawshah. Mungkin harganya lebih mahal daripada restoran di tempat lain.
Sebelum ini, saya dan keluarga pernah ke beberapa buah restoran makanan Arab di sekitar Lembah Klang, Cyberjaya, Negeri Sembilan dan Kajang.
Sesiapa yang ingin singgah ke Restoran ar-Rawshah di Kuala Lumpur, alamatnya ialah:
No 8, Jalan Kampung Pandan,
55100 Kuala Lumpur.
Saya memandu kereta beredar meninggalkan kawasan restoran pada jam 3:00 petang. Jarak perjalanan pulang dari situ ke rumah saya di Kajang ialah kira-kira 23 kilometer sahaja.